دعای فرج متحرک
اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

خلقت روح


 

بسم الله ارحمن الرحیم 

خیلی از ما با کلمه روح الله آشنا هستیم و متاسفانه هستند کسانی که فکر می کنند خداوند دارای روح است و این تفکر در واقع شرک است بی آنکه آن فرد خود متوجه آن باشد در حدیثی از امام صادق علیه السلام ایشان می فرمایند .

روایت اول :

الصّادق ( أَبِی‌بَصِیرٍ قَال سَأَلْتُ أَبَاعَبْدِاللَّهِ (عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عزّوجلّ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی؛ قَالَ: خَلْقٌ أَعْظَمُ مِنْ جَبْرَئِیلَ وَ مِیکَائِیلَ کَانَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ (وَ هُوَ مَعَ الْأَئِمَّهًِْ وَ هُوَ مِنَ الْمَلَکُوتِ.(1)

امام صادق (علیه السلام)- ابوبصیر گوید: از امام صادق (علیه السلام) درباره‌ی آیه: وَ یَسْأَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی پرسیدم، فرمود: «روح مخلوقی بزرگ‌تر از جبرئیل و میکائیل است و همراه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امامان (می‌باشد و از عالم ملکوت است».



نکته اول : پس در واقع روح خود یک مخلوقی از مخلوقات خداوند است 
 

نکته دوم : روح چون از عالم ملکوت است جنس آن از نور است 

 

نکته سوم :  چون انسان اشرف مخلوقات است ، احتمالا برای اینکه در قیامت طلبکار خداوند نباشد ، خداوند روح که یک نور است را به صورت عادلانه در وجود تمامی انسان ها به صورت مساوی تقسیم می کند و انسان ها همگی دارای یک روح پاک و نورانی هستند 

 

 

در روایت دیگر از آن بزرگوار 
 

روایت دوم : 

الصّادق ( ٍالْحَلَبِیِّ وَ زُرَارَهًَْ عَنْ أَبِی‌عَبْدِ اللَّهِ (قَال إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی أَحَدٌ صَمَدٌ لَیْسَ لَهُ جَوْفٌ وَ إِنَّمَا الرُّوحُ خَلْقٌ مِنْ خَلْقِهِ نَصْرٌ وَ تَأْیِیدٌ وَ قُوَّهًٌْ یَجْعَلُهُ اللَّهُ فِی قُلُوبِ الرُّسُلِ وَ الْمُؤْمِنِین.(2)

امام صادق (علیه السلام)- حلبی و زراره نقل می‌کنند: امام صادق (علیه السلام) فرمود: خدای تبارک و تعالی یگانه و صمدی است که دارای اندرونی نیست و جز این نیست که روح آفریدهای از آفریدگان او و یاری و تأیید و قوّتی است که خدا آن را در دل‌های پیغمبران و مؤمنان قرار می‌دهد.


مسئله اول : 

آیا نکته سوم با روایت دوم تناقض دارد ؟ 
جواب : خیر 
چرا ؟ 
چون این نور در دل کفار هم هست ولی خداوند بر دل های آنها مهر زده است تا از این نور بهره مند نشوند 
 

خَتَمَ اللَّهُ عَلي‏ قُلُوبِهِمْ وَ عَلي‏ سَمْعِهِمْ وَ عَلي‏ أَبْصارِهِمْ غِشاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظيمٌ (3)


نکته چهارم : روح در دو مکان است اول عالم ملکوت و دوم در قلب ( دل ) و اهمیت روح وقتی  بیان می شود که از آن استفاده شود پس اینکه روح در دل پیغمبران و مومنان است یعنی عملکرد آن مد نظر است یعنی انسان به واسطه روح بتواند به ذات پرودگار خود متصل شود و از او اطاعت کند و کافران با لجاجت و خود برتر بینی و تکبر و ... باعث میشوند که خود را از این نعمت الهی محروم کنند 
-----------------------------------------------------------------

منابع :

1- الکافی، ج۲۷۳، ص۲۷۳/ بحارالأنوار، ج۲۵، ص۶۸/ بحارالأنوار، ج۲۵، ص۶۸/ بصایرالدرجات، ص۴۶۲/ القمی، ج۲، ص۲۶/ البرهان

 2- بحارالأنوار، ج۴، ص۱۳/ بحارالأنوار، ج۲۵، ص۷۰/ بصایرالدرجات، ص۴۶۲/ العیاشی، ج۲، ص۳۱۶/ نورالثقلین/ البرهان

3 - آیه 7 سوره مبارکه بقره

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش